Valitse sivu

Tapahtumat ja taide kirjastossa

Tapahtumat

Pirkkalan kirjasto järjestää monipuolisesti erilaisia tapahtumia vaihdellen perheen pienemmille suunnatuista satutunneista ja lukukoirahetkistä aikuisempaan makuun soveltuviin pääkirjaston kirjailijavierailuihin, Kuuntelevat kädet -iltoihin ja Nuolialan kirjaston kirjakahviloihin. Näiden säännöllisesti toistuvien tapahtumien lisäksi kirjasto järjestää ajoittain myös yksittäisiä erikoistapahtumia, kuten konsertteja tai Pehmojen öitä.

Kirjasto on usein mukana myös kunnan suuremmissa tapahtumissa, kuten Meidän Pirkkalassa ja Unelmien liikuntapäivässä. Kirjaston kaikki tapahtumat löydät kunnan tapahtumakalenterista.

Satutunnit

3–6-vuotiaille suunnatut Pirkkalan kirjaston satutunnit järjestetään Nuolialan ja Toivion kirjastoissa. Tarkistathan satutuntien ajankohdat ja sijainnit tapahtumakalenterista.

Lukukoirat

Pirkkalan pääkirjastossa pääsee lukemaan lukukoirille joka tiistai klo 18 – 19. Lukukoiramme ovat soveltuvuustestin läpäisseitä kilttejä koiria, joille lukemista ei tarvitse ujostella. Lukijat voivat kerätä saamiinsa lukupasseihin tarroja, viidellä tarralla saa pienen palkinnon! Lukuajan voit varata pääkirjastosta. Lisätietoa Pirkkalan kirjaston lukukoiratoiminnasta voit lukea Lukukoirat-sivulta.

Pääkirjaston kirjailijavierailut

Pirkkalan pääkirjastolla järjestetään vuosittain 6–8 maksutonta ja kaikille avointa kirjailijavierailua, jotka tapahtuvat keskiviikkoiltoina klo 19 alkaen ja ovat kestoltaan noin puolitoista tuntia. Vieraina on kirjailijoita laaja-alaisesti kirjallisuuden eri osa-alueilta ja heille saa esittää myös yleisökysymyksiä. Kirjailijavierailut järjestetään yhteistyössä Pirkkalan kirjastonystävät ry:n kanssa.

Kuuntelevat kädet

Mukanetin digiopastukset

ATK Seniorit Mukanetti ry:n vertaisohjaajat antavat digitukea Pirkkalan pääkirjaston koulutustilassa parittomina viikkoina tiistaisin klo 10–12. Opastuskerrat löydät kunnan tapahtumakalenterin lisäksi Mukanetin verkkosivuilta.

Nuolialan kirjakahvilat

Nuolialan kirjastossa järjestetään neljä kertaa vuodessa – kahdesti keväällä ja kahdesti syksyllä – Nuolialan kirjakahvila, jossa kirjaston henkilökunta esittelee rennon tunnelman, rupattelun ja kahvittelun äärellä kunkin kerran teeman mukaisia kirjoja.

Taidenäyttelyt

Pirkkalan kirjastossa on esillä myös taidetta. Kuvataiteen näyttelytila Galleria 2 säännöllisesti vaihtuvine näyttelyineen sekä pysyvä Ransu Karvakuono -aiheinen näyttely sijaitsevat Pirkkalan pääkirjastossa ja ne ovat avoinna kirjaston asiakaspalveluaukioloaikoina. Näyttelyihin on vapaa pääsy. Lisätietoa Galleria 2 -tilasta ja Ransu Karvakuono -näyttelystä voit lukea niitä koskevilta sivuilta.

Pirkkalan pääkirjastossa on myös kuvataidenäyttelyjä varten varattava taidenäyttelyseinä. Tiedustele mahdollisuutta varata näyttelyseinä kuvataiteelle ottamalla yhteyttä Pirkkalan pääkirjastoon.

Tapahtumia

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"