Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / 100 päivää starttiin: Työvoimapalveluista tulee kunnan palveluita 1.1.2025

Vuoden 2025 alusta lähtien työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle, kun valtion TE-toimistot lakkautetaan. Pirkkala on jatkossa osa Tampereen seudun työllisyysaluetta. Työnhakijoiden asiakkuudet jatkuvat normaalisti, eikä uudelleenilmoittautumista tarvitse tehdä. Uudistuksen myötä myös kotoutumispalvelut siirtyvät kuntien vastuulle uuden kotoutumislain astuessa voimaan.

Pirkkalalaiset saavat ensi vuoden alusta alkaen tukea työllistymiseen entistä lähempää, kun työ- ja elinkeinopalvelut siirtyvät kuntien vastuulle ja valtion TE-toimistot lakkautetaan. Järjestämme työvoimapalvelut yhdessä Akaan, Juupajoen, Kangasalan, Kuhmoisten, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pälkäneen, Ruoveden, Tampereen, Urjalan, Valkeakosken, Vesilahden, Virtain sekä Ylöjärven kanssa ja muodostamme Tampereen seudun työllisyysalueen. Työllisyysalueen vastuukunta on Tampere.

Työvoimapalvelut osaksi kunnan peruspalveluja sekä uusi kotoutumislaki

Kaikki työnhakija- ja yritysasiakkaat saavat neuvontaa ja ohjausta työnhakuun ja työntekijöiden rekrytointiin sekä osaamisen kehittämiseen omasta kunnastaan vuoden 2025 alusta lähtien. Tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa työntekijöiden työllistymistä ja auttaa yrityksiä löytämään työntekijöitä. Työvoimapalveluista tulee Pirkkalassa osa kunnan peruspalveluja, samaan tapaan kuin esimerkiksi sivistys- tai yhdyskuntarakentamiseen liittyvät palvelut. Uudistuksessa huomioidaan myös, että palvelut ovat saatavissa yhdenvertaisesti kaikille. Asiakkaiden ei tarvitse huolehtia palvelujen jatkuvuudesta uudistuksen aikana.

Vuoden 2025 alussa astuu voimaan myös uusi kotoutumislaki, jonka myötä kunnille tulee kokonaisvastuu myös kotoutumisen edistämisestä. Kotoutumispalvelut ovat maahanmuuttaneille tarkoitettuja palveluja, joilla edistetään maahanmuuttajien kotoutumista Suomeen.  

Työnhakijoiden asiakkuudet jatkuvat normaalisti

Jos olet jo ilmoittautunut työnhakijaksi, asiakkuutesi jatkuu normaalisti. Sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan työnhakijaksi. Jos olet aiemmin sopinut työnhakuun liittyvistä tapaamisista, palveluista tai tehtävistä, muista hoitaa ne sovitusti määräajassa. Näin työttömyysturvaasi ei tule katkoksia. Ilmoita kaikista muutoksista tilanteessasi Työmarkkinatorin Asiointi-palvelussa (OMA asiointi 10.10.2024 saakka), esimerkiksi jos aloitat työt, opinnot tai yhteystietosi muuttuvat.

Jos tarvitset apua tai sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Pirkkalan työllisyyspalveluihin puhelimitse tai jättää yhteydenottopyynnön Työmarkkinatorin Asiointi-palvelun kautta. Voit saada myös yleistä neuvontaa soittamalla valtakunnalliseen henkilöasiakkaiden puhelinpalveluun numerossa 029 502 5500 (ma–pe klo 9.00–16.15).

Hyödyllisiä linkkejä

Pirkkalan tukea työnhakuun -sivut (sivuja päivitetään loppuvuoden aikana)

Työmarkkinatori

Kela

TYJ -Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry

Maahanmuuttovirasto

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"