Valitse sivu
Etusivu / Tapahtumat / Pääkirjaston kirjailijavieraana Riina Tanskanen, haastattelijana Dess Terentjeva
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Pääkirjaston kirjailijavieraana Riina Tanskanen, haastattelijana Dess Terentjeva

9.10.2024 klo 19:00 - 20:30

Vaaleanruskeaan kauluspaitaan pukeutunut kirjailija Riina Tanskanen katsoo kameraan. Hänen taustallaan on vihreää lehvästöä.

Riina Tanskanen (s. 1998) on tamperelainen sarjakuvapiirtäjä ja yhteiskuntakriitikko. Hänen karnevalistisen vakava Tympeät tytöt on noussut suomalaisen popfeminismin suosituimmaksi projektiksi. Vuonna 2021 ilmestynyt Tympeät tytöt -sarjakuvateos oli bestseller ja Sarjakuva-Finlandia-ehdokas.

Vuonna 2022 Tanskaselle myönnettiin tiedonjulkistamisen valtionpalkinto yhteiskunnallisen keskustelun avaamisesta ja tiedonvälityksestä sarjakuvan keinoin. Syksyllä 2023 Tanskaselta ja Samu Kuopalta ilmestyi koko kansan antikapitalistinen tietokirja “Kapitalismin suuri illuusio”. Tympeät tytöt saa jatkoa uuden sarjakuva-albumin muodossa vuonna 2025.

Haastattelijana toimiva Dess Terentjeva (s. 1992) on suomenvenäläinen kirjailija, joka asuu Tampereella. Hän on valmistunut Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan kirjallisuustiede. Terentjeva kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille, usein sateenkaarinäkökulmista. Hänen ensimmäinen nuortenromaaninsa Ihana (2021) voitti WSOY:n Taajuus Z -kirjoituskilpailun. Terentjeva on myös ollut Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkinnon sekä Topelius-palkinnon saajaehdokkaana.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Pirkkalan Kirjaston Ystävät ry:n kanssa ja se on maksuton sekä kaikille avoin – tervetuloa!

Kuva: © Jenny Rostain / Into Kustannus

Tiedot

Päivämäärä:
9.10.2024
Aika:
19:00 - 20:30
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Pääkirjasto
Suupantori 2 33960 Pirkkala Finland + Google Map