Valitse sivu
Etusivu / Uutiset / Vastaa kyselyyn viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäytöstä Pirkkalassa

Viheralueet ja vesistöt ovat tärkeä osa asuinympäristöä, maisemaa sekä ihmisten luontokokemuksia. Nämä alueet tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia virkistäytymiseen ja vapaa-ajanviettoon. Samaan aikaan ne ovat usein tärkeitä myös luonnon monimuotoisuuden kannalta.

Pirkkalan viheralueiden ja vesistöjen virkistyskäyttöä selvitetään nyt verkkokyselyllä. Kyselyssä pyydämme sinua merkitsemään kartalle vähintään yhden sinulle tärkeän viheralueen tai vesistön, jossa käyt usein, ja vastaamaan muutamiin kysymyksiin liittyen käyntiisi kyseisessä paikassa. Vastaava verkkokysely oli auki vuonna 2022, mutta kyselyä on uudistettu tällöin saadun kuntalaispalautteen perusteella.

Kaikki vastaukset ovat tärkeitä! Ne antavat Pirkkalan kunnalle tärkeää tietoa siitä, millaisia virkistyksellisiä hyötyjä ihmiset kokevat saavansa viheralueilta ja vesistöistä. Tieto auttaa kuntaa alueiden kestävässä suunnittelussa, hoidossa ja käytön arvioinnissa. Sitä voidaan hyödyntää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamisessa ja muussa päätöksenteossa. Kunnan tavoitteena on pysäyttää luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen Pirkkalassa ja säilyttää tärkeät virkistysalueet nykyisessä käytössään myös tuleville sukupolville.

Siirry vastaamaan kyselyyn tästä! (arcgis.com)

Kysely on auki 31. lokakuuta 2024 asti. Siihen vastaaminen vie 10-25 minuuttia aikaa riippuen siitä, kuinka monta kohdetta merkitset. Vastauksesi ovat luottamuksellisia, eikä kertyneestä tiedosta voi tunnistaa yksittäisiä vastauksia. Kysely toteutetaan Suomen ympäristökeskuksen (Syke) ja Pirkkalan kunnan yhteistyönä osana Countecos-projektia.

Kiitämme lämpimästi osallistumisestasi kyselyyn!

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"