Valitse sivu
Etusivu / Kasvatus ja opiskelu / Ruokailu / Kouluruokailu

Kouluruokailu

Yhteystiedot


Silver Paula

Palvelusuunnittelija
040 486 0551
paula.silver@pirkkala.fi
Vastuualueet:

Ruokalistasuunnittelu, ruokapalveluiden kehittäminen

Kouluateriat suunnitellaan niin, että ravitsemussuositukset toteutuvat. Koululounas kattaa 1/3 koululaisen päivittäisestä ravinnon tarpeesta. Oppilaan toivotaan syövän kaikki aterian osat.

Ruokatunti on muutakin kuin vain vatsan täyttämistä. Parhaimmillaan se antaa erinomaisen tilaisuuden opetella ruoka- ja tapakulttuuria eli kauniita pöytätapoja, toisen huomioon ottamista ja yhdessä olemista. Kiireetön ruokahetki antaa mahdollisuuden nauttia ruoan mausta, tuoksusta ja päivän lepohetkestä.

Koululounaaseen sisältyy:

  • pääruoka lisäkkeineen
  • salaatti tai raaste ja salaatinkastike muina paitsi keittopäivinä
  • näkkileipä ja leipärasva, pehmeää leipää ruokalistalla mainittuina päivinä
  • ruokajuomana rasvaton maito, piimä tai vesi

Kaikissa Pirkkalan kouluissa on tarjolla vapaasti otettavana sekä sekaruokaa että kasvisruokaa kaikkina päivinä. Lisäksi myös päiväkodeilla pidetään kerran viikossa kasvisruokapäivä, jolloin kaikille on tarjolla vain kasvisruokavaihtoehto.

Ilmakuva Toivion koulun ruokasalista. Ruokapöydissä oppilaita ruokailemassa.

Löysitkö mitä etsit?

Kiitos palautteesta"